Trgovine Tuttocapsule Hrvatska
Dostava u 1 do 3 dana Hrvatska
Proizvodi na akciji
Trgovine Tuttocapsule Hrvatska
Dostava u 1 do 3 dana Hrvatska
Proizvodi na akciji
Istraživanje bogate raznolikosti kavnih zrna: Robusta i Arabica

Vaš prvi gutljaj jutarnje kave – savršen.

Ali, dali ste se ikad zapitali kakvo putovanje su prošla ta skromna zrna kave da bi dospjela u vašu šalicu?

Kava je svijet kompleksnosti, arome i obrtništva u čijem srcu se nalaze dva istaknuta igrača: zrna Robusta i Arabica.

U ovom članku želja nam je istražiti razlike, jedinstvene karakteristike i okuse koji čine ova zrna toliko dragocjenima među poznavateljima kave diljem svijeta.

Zrna Robuste: Jaka i otporna

Zrna Robuste, znanstveno poznata kao Coffea canephora, svjedoče o snažnoj naravi i aromi kave po kojoj je ta vrsta i dobila ime – robustan okus, robustna kava. Ova zrna najbolje uspijevaju na nižim nadmorskim visinama i poznata su po svojoj otpornosti na štetnike i bolesti. Zbog brzog sazrijevanja zrna na visokim temperaturama, zrna Robuste imaju visoki sadržaj kofeina, zapravo su prava radna snaga, sa višim udjelom kofeina od Arabice. Što se tiče okusa, zrna Robuste su hrabra i intenzivna. Često nose zemljane, orašaste i ponekad čak blago gorkaste arome. Rezultat je kava koja pruža snažan udarac te se često koristi kao osnova za mješavine espressa zbog svoje bogate kreme i dubokog okusnog profila.

Zrna Arabica: Elegancija u svakom gutljaju

Zrna Arabica, znanstveno poznata kao Coffea arabica, često su povezana s izuzetno sofisticiranim i suptilnim aromama kave. Ova zrna najbolje uspijevaju na većim nadmorskim visinama s hladnijim temperaturama, što rezultira sporijim procesom sazrijevanja koje rezultira razvojem složenijih okusima. Okus Arabica kave je simfonija nijansi. Možete primijetiti voćne, cvjetne ili čak čokoladne podtonove, ovisno o geografkom podrijetlu i metodama obrade. Zrna Arabice općenito sadrže manje kofeina od zrna Robuste, što rezultira glađom i manje intenzivnom šalicom kave savršenom za polagano ispijanje i uživanje.

Savršena Harmonija: Mješavine i igranje okusima

Pržitelji kave i zaljubljenici uživaju u jedinstvenim značajkama kako Robuste tako i Arabice, prepoznajući da svaka vrsta pridonosi kreaciji savršene šalice.

Izrazitost Robuste dodaje tijelo i dubinu mješavinama, dok složeni okusi zrna Arabica pružaju nježnu kompleksnost. Vještim miješanjem ovih zrna, pržitelji stvaraju profile kave koji zadovoljavaju različite preferencije korisnika. Bez obzira tražite li jutarnje osvježenje i moćan kofeinski zalet ili sofisticirano popodnevno uživanje, postoji prava mješavina koja odgovara vašem ukusu.

Na putovanju kroz kavu

Dok se upuštate u svoje putovanje kroz svijet kave, provjerite sve raznolike okuse i doživljaje koje nude zrna Robuste i Arabice. Rezultat naše strasti prema kavi je široka ponuda na našoj stranici Tuttocapsule.hr te u našim trgovinama u Zagrebu i Rijeci, gdje možete kupiti i isprobati različite mješavine svjetski poznatih proizvođača kave i kavnih kapsula. Od pojedinačnih podrijetla zrna Arabica (monoarabica) kod Illy Iperespressa (Guatemala, Costarica, Brazil, itd) koja pričaju priču o svom geografkom porijeklu do mješavina Robuste u Dolce Gusto kapsulama, koje bude sva vaša osjetila.

Uronite u svijet kave, gdje je svaki gutljaj slavlje kulture, zanatske vještine i umjetnosti koja pretvara skromna zrna u izvanredno piće. Pridružite nam se u otkrivanju čarobnog svijeta zrna Robuste i Arabice i podignite svoje iskustvo uživanja u kavi uz okuse koji definiraju svaku jedinstvenu vrstu.

Istražite našu ponudu i probudite svoja osjetila i uronite u svijet uživanja u kavi.

Product added to wishlist
Product added to compare.